FANO HomeDrukarnia fleksograficznaOfertaDrukarnia fleksograficznaTechnologiaDrukarnia fleksograficznaO firmieDrukarnia fleksograficznaZapytanieDrukarnia fleksograficznaKontaktDrukarnia fleksograficznaKarieraDrukarnia fleksograficznaDotacje UE
 angielskipolski


Etykiety dla branży piekarskiej i cukierniczej

Kolejną grupą odbiorców etykiet z branży spożywczej są zakłady cukiernicze i piekarnie. Podobnie jak w branży mięsnej możemy wydzielić dwie podstawowe grupy etykiet dla tych odbiorców.
  • Etykiety ozdobne
  • Etykiety termo transferowe
Etykiety ozdobne zazwyczaj wykonuje się na papierze pół-błyszczącym lub błyszczącym, co daje szerokie możliwości zadruku oraz uszlachetniania. Zastosowanie okienka w lakierze daje możliwość naniesienia dodatkowych zmiennych informacji jak data produkcji za pomocą różnego rodzaju stempli czy datowników. Z uwagi na fakt, że etykieta jest klejona w warunkach suchych a często produkt zostaje poddany ostatecznie obróbce termicznej, klej powinien być dobrany odpowiednio aby nie migrował spod etykiety w procesie pasteryzacji.

Etykiety termo transferowe podobnie jak etykiety termiczne są zazwyczaj wstępnie zadrukowane logo firmy, grafiką i adresem producenta i posiadają pole do wdrukowania zmiennych danych. Tu jednak zadruk odbywa się metodą termo transferową za pomocą kalki termo transferowej na różnego rodzaju drukarkach. Najczęściej spotykane drukarki to ZEBRA, CAB, CITIZEN czy SATO. Wysokiej jakości papier samoprzylepny i odpowiednio dobrana kalka gwarantuje długą żywotność głowicy drukującej oraz wysoką jakość nadruku. Firma FANO oferuje również kalki termo transferowe oraz wsparcie i doradztwo przy zakupie drukarek termo transferowych.
Etykiety dla branży mleczarskiej
Etykiety dla branży mleczarskiej
Etykiety dla branży mleczarskiej
Etykiety dla branży mleczarskiej
Etykiety dla branży mleczarskiej
Etykiety dla branży mleczarskiej
Etykiety dla branży mleczarskiej


FANO © 2011 wszelkie prawa zastrzeżone
webdesign : emoweb